torstai 19. joulukuuta 2019

Torstai


Suomessa tämä vihervasemmistolainen hallitus toivottaa hallitsemalleen kansalle hyvää joulua.
Heidän tekemänsä politiikka johtaa jyrkkää alamäkeä helvettiin, mutta ehkä näiden hallitusneitosten joulu onkin siellä manalan puolella.

Täällä Espanjassa sen sijaan vietetään joulua joulupukkimaisissa tunnelmissa. Joka toisella parvekkeella lepäilee joulupukki. Joko se on köytettynä parvekkeen ulkopuolelle katselemaan mitä ihmiset kadulla toimittavat. Ja joka toinen on laitettu kiipeämään ylöspäin – varmaan tuomaan kilteille lapsille lahjoja.

Me Ullan kanssa emme ole kohderyhmänä – söimme joululahjamme pahimpaan nälkään, kun erehdyimme tulemaan luvattuun maahan sunnuntai-iltana.

Tänäänkin vietimme rauhallisen päivän. Ulkona lämpötila oli turkasen kylmä, ei kiinnostanut mennä rannalle auringonjumalaa palvomaan.

Illalla kävimme syömässä lähellämme olevassa ravintolassa. Suomalaiseen tapaan tulimme syömään illall
ista kuuden jälkeen. Meille luvattiin ruokaa. 

Tilauksen tehtyämme aloimme kuunnella, mitä kieltä muut asiakkaat puhuivat. Yhdessä pöydässä istui kolme naista pelaamassa korttia. He puhuivat suomea. Toisessa pöydässä oli yksi mies, hän jutteli naiskolmikolle selvällä suomenkielellä. Eikä ravintolassa muita asiakkaita ollutkaan. Todella kansainvälistä toimintaa, vaikka tarjoilijamme puhui sentään espanjaa ja avustavasti englantia

Vastapäisen talon parveke:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti