maanantai 29. maaliskuuta 2021

Melkoinen viikari!

Viime vuodesta alkaen tutkiva iltapäivälehdistö on kirjoittanut henkilöstä Tytti Yli-Viikari.

Melkoinen viikari tämä neito on ollutkin.
Hän on siis Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja. Virasto tarkkailee ja tarvittaessa kurittaa muita virastoja ja virkamiehiä holtittomasta käytöksestä, erityisesti rahan käytöstä.

Ja Tytin mukaan hän on tehnyt työtä tehokkaasti.
Hyvä niin, tosin kotipesä on jäänyt tarkastamatta. Erityisesti ylijohtaja ei ole tarkastanut omia tekemisiään ja rahan käyttöä.

Viime vuonna paljastettiin Tytin matkakuluja, ne olivat sadoissa tuhansissa euroissa parin kolmen vuoden ajalta. Erityisen runsaasti ylijohtaja oli mieltynyt matkailemaan päiväntasaajan ympäristössä olevissa kehitysmaissa. Hän oli vienyt sinne tietoa luterilaisen maailman tarkastustoiminnasta.

Tänä vuonna on kerrottu, että Tytti on käyttänyt työnantajan luottokorttia kampaajakäynteihin ja meikkaukseen. Kuulemma vuosikertomusta varten on pitänyt tälläytyä. Sehän on oikein se ja varmasti tarpeeseen. Kun ei nyt mielestäni ole aivan missitasoa edes ammattilaisen meikkaamana, niin kuinka kurja olisi ulkonäkö, jos köyhä olisi joutunut maksamaan pienestä palkastaan.

Viimeksi ovat lehdet ottaneet tikun nokkaan sen, että Tytillä on kahden vuoden välein huippututkinto eurooppalaisista huippuyliopistoista. Tosin ne ovat hänen omassa ilmoituksessaan, niistä ei ole ainakaan toistaiseksi löytynyt kirjallista todistetta.

Tosin hän ei ole niitä tarvinnut, kun hänet on kahteen viimeiseen virkaan nimitetty ilman hakua – virkaa kun ei ollut laitettu julkiseen hakuun. Näytöt osaamisesta ovat riittäneet.
Tällaiselle peruskateelliselle tulee tämän viikarin toiminnasta ja nopeasta etenemisestä kaikenlaista mieleen. Mutta ne nyt ovat sellaista tekstiä, että niitä ei kerta kaikkiaan kannata julkaista. Aiheellista olla miettiä olisiko tällainen kokonaisuus olla mahdollista miespuoliselle henkilölle?

Sen verran Yli-Viikarilla on alkanut maa polttaa jalkojen alla, että hän on hakenut Kansallisgallerian johtoon. Palkka olisi paljon pienempi, mutta ehkä siellä ei oltaisi niin niuhoja matkustus- ja meikkauskuluihin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti