lauantai 13. maaliskuuta 2021

Suunnistus Turun keskustassa

Tänään pääsi harrastamaan katusuunnistusta päiväsaikaan toisin kuin menneen talven aikana, jolloin ne järjestettiin iltapimeällä.  

Kisan järjestäjänä Turun Metsänkävijät, lähtö ja maali seuran hulppean toimitalon edestä. Partiotoiminnalla ei taloa ole kustannettu, vaan TuMe:lla on ollut menestyvää yritystoimintaa. 

Minä sain menestyksekkäästi kierrellä kotikaupunkiani lauantaiaamun rauhassa. Liikennettä oli ja vähän, samoin ihmisiä. 


Noudatin hyvin liikennesääntöjä, tunnustan vain kolme kertaa juosseeni päin vanhaa vihreää! Katuja ylitin kyllä muualtakin kuin suojatien kohdalta, mutta ei näkynyt poliiseja sakottamassa. Eikä autot ajaneet yli, minulla oli kirkkaanpunainen juoksutakki päälläni. 


Kartan mittakaava oli 1:5.000 ja kaikkien rastien kierto olisi ollut mahdollinen jopa minun vauhdillani. Mutta jätin 10 pisteen rastit alusta lähtien käymättä lukuun ottamatta rastia nro 13, jonka pystyi näkemään risteyksen toiselta puolelta. Viimeisellä rastilla (24) käytyäni huomasin jättäneeni 32 käymättä. Olisin senkin ehtinyt hyvin hakemaan, mutta laiskuus voitti. 


GPS-jälki on vähän mitä sattuu, gepsi ei toimi kunnolla kerrostalojen alueella. 


Minulla taas vinttikammari ei toimi kunnolla. Lenkiltä palattuani huomasin, että en ollut lukinnut autoani. Auton sisällä ei varsinaisesti ollut mitään varastettavaa. Mutta auton vara-avaimet olivat autossa. Ja kuka tahansa olisi voinut istua autoon ja käynnistää start-napista moottori ja suihkia hevon kuuseen. 


Pitäisikö hiljalleen hakeutua suljetulle osastolle? 


Ohessa kartta, kiertosuunta vastapäivään, lähtö vasemmalla ylhäällä, ensimmäinen rasti nro 55. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti