tiistai 5. marraskuuta 2019

Darra


Eilen illalla tuli nautittua muutakin kuin kansalaisluottamusta. Normaalin olut-nesteytyksen lisäksi kohotin lasissani kuohuviiniä, punaviiniä, kiskikkalikööriä ja viskiä. Näitä kuitenkin hyvin pienessä määrin.

Mutta tämä juomien Baabelin torni tekee sen, että yöuneni o
li laadultaan huono eikä määräkään korvannut laadun puutetta. Aamullakin olo oli vielä hiukan hutero. Kyllä tällä iällä ihmisen olisi jo pitänyt uskoa, että alkoholi ei sovi lainkaan tavoitteellisesti harjoittelevalle urheilijanuorukaiselle (nyt siis puhun itsestäni).
Paitsi jos sitä käyttää elimistön tankkaukseen
ja vatsalaukun puhdistukseen. Mutta silloinkin pitäisi muistaa ottaa vain yhtä laatua.
Alkon pääjohtaja K. A. Fagerholm totesi jo 60-luvulla, että viinan juominen on taitolaji. Liika on liikaa, mutta kohtuus on aivan liian vähän.
Kun olin selkiytynyt kohtuukäytöstä, kävin aamulla kävelemässä. Iltapäivällä olin jo palautunut niin paljon, että kävin jokapäiväisellä juoksulenkilläni. 


Osallistun sellaiseen Marrasputkeen, joka kestää koko marraskuun. Siinä putkessä ei nautita mitään syntistä, vaan juostaan joka päivä vähintään puoli tuntia. Palkinnoksi ei saa mitään pyttyä eikä muutakaan aineellista.
Palkintona on parantunut fyysinen kunto, syysmasennuksen välttäminen ja mahdollisesti jonkinasteinen hullun leima otsaan. Entisten (ei siis etnisten) leimojen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti