perjantai 1. marraskuuta 2019

Hallitusta pitää haukkua.


Nykyinen hallituksemme sekoilee päivästä toiseen.
Uudessa Suomessa kolumnisti Markku Huusko naureskelee pääministerillemme, kun hänen kirjoituttamansa ylistystarina itsestään nimeltään
Koko tarina oli ilmestynyt.
Rinteen mukaan hän oli Sipilän hallituksen aikana tapahtuneen taloudellisen kasvun takana.
Kummallinen väite näin maallikostakin ja sen Huusko torppaa katuojaan hyvin perusteluin. Taloudellisen kasvun asemasta Antti Rinne on syöksemässä maata pahaan ahdinkoon – mahtaako itse sitä ymmärtää!
Asiasta toiseen, toinen sossu (fiksu sellainen), Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja toivoo, että Skotlannin kansallispuolue Snp haluaisi itsenäisen Skotlannin osaksi Pohjoismaita. Mahtaisiko skottiviski olla sen jälkeen edullisempaa?
Brexit-sekoilusta Tuomioja toteaa, että tämä käsikirjoitus on ollut sellainen, että edes Monty Python ei olisi kyennyt samanlaiseen sketsiin."
Vihreiden edustaja Maria Ohisalo puhuu jatkuvasti ihmeellisiä asioita. Puolueen puheenjohtajan on tietysti esitettävä aloitteita, muuten ei näytä jäsenistölle uskottavalta vihervassarilta. Nyt viimeksi hän olisi laillistamassa osan huumeista. Päivää aikaisemmin hän arvostellut poliisia, kun ne tekivät työtään, johon kuuluu joskus rikollisten kiinniotto ja tottelemattomien kansalaisten opastaminen kaidalle tielle. Ilmeisesti anarkisteja liehittelevä Ohisalo ei tarvii toimivaa poliisia. Ikävä tulee fiksua vihreää Osmo Soininvaaraa, hän taitaa olla liikkeen ainoa järki-ihminen.
Mutta maailman sivu on ihmetelty kuinka vähällä järjellä maailman maita johdetaan. Ehkä se on ymmärrettävää, poliitikkona oleminen on niin paska virka, että ei siihen kukaan järki-ihminen halua ryhtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti