keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Jumalanpilkkaa


Runsas puoli vuosisataa sitten kirjailija Hannu Salama joutui raastupaan. Hän kirjoitti kirjassaan Juhannustanssit sen verran rajua tekstiä, että ahdasmieliset syyttivät häntä jumalanpilkasta. Itse asianosainen eli Jumala ei ollut moksiskaan Salaman jyrähdyksistä.
Sitä en muista saiko Hannu tuomiokseen sakkoja vai laitettiinko oikein kalterien taakse oppimaan käytöstapoja.

Tänään ei kukaan välittäisi pennin – vaiko sittenkin sentin – vertaa tekstistä, jonka Salama paperille
pani.
Onko siis ahdasmielisyys poistunut kansamme katukuvasta?
Ei ole! 

Hymyilevä Mrs. Ahdasmielisyys, Päivi Räsänen, laittoi homot ojennukseen sen verran raskaasti, että kirjoittelu päätyi raastupaan. Päivi on lukenut raamattunsa ja hänen mukaansa sieltä löytyy ainoa totuus, joka ei pala helvetin tulessakaan.
Jumala ilmoittaa raamatussa, että homosuhteet ovat epäluonnollisia ja tuomittavia.
Tosin raamatun mukaan jumala loi niin ihmisen kuin kaiken muunkin. Sen verran jumalan käsi tärisi luomisvaiheessa, että hän antoi myös eläimille taipumuksen homouteen. Eli ei ihan täydellistä työtä tehnyt.

Yleinen syyttäjä alkoi uudelleen tutkia Päivin kirjoittelua, vaikka aikanaan raastupa vapautti Mrs. Ahdasmielisyyden syytteestä.
Saapi nähdä, johtaako tämä minun kirjoitukseni syytteeseen jumalanpilkasta. Vaiko ainoastaan Mrs. Ahdasmielisyyden pilkasta! Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut loukata kumpaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti