sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Pyykkipäivä


Olosuhteiden pakosta minusta on tullut vanhoina päivinäni myös pyykkäri. Onneksi ei enää tarvitse käyttää pyykkilautaa ja lämmittää vettä saunan padassa. Kuten nuoruudessani. 

Pesukoneen päällä on kyllä käyttohjeet. Niitä en tarvitse, sillä pesen aina vaatteeni samalla ohjelmalla neljässäkymmenessä asteessa. Joissakin tekstiileissä on ylin sallittu lämpötila kolmekymmentä astetta. Se on ihan huuhaata, kyllä ne kaikki ovat hyvin kestäneet korkeamman lämpötilan.

Tällä viikolla pesin lakanat ja ajattelin, että ne voisi pesaista korkeammassa lämpötilassa. Panin asteet rohkeasti 70:een. Puhdasta tuli.

Eilen kun tulin suunnistamasta, niin laitoin omat urheiluvaatteeni pesuun. Sen jälkeen Ulla laittoi omat vaatteensa pesukoneeseen ja sain ankarat nuhteet, kun olin jättänyt koneeseen korkeat lämpötilat päälle koneeseen. Kerroin, että olin omani urheiluvaatteeni pessyt tässä lämpötilassa. 

Tänään otin kuivat vaatteet koriin ja hyllytin ne. Varovaisesti kokeilin, että sopiiko niistä yksikään enää päälleni. Ei mitään ongelmia. Taidan jatkossa pestä kaikki likapyykit 70 asteen lämpötilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti