tiistai 28. tammikuuta 2020

Mantelipuut kukkivatOlimme päättäneet lähteä ajelemaan maaseudulle tänään. Se sopi myös urheilijanuorukaiselle, paikat eivät kestä eikä kunto myöskään lenkille lähtöä.
Siis autolenkkiä lukuunottamatta.

Urheiluautomme tankki oli päässyt melko vajaaksi, joten suuntasin Skodillacin keulan ensimmäiselle huoltoasemalle moottoritien varrella. Siellä oli myös pesuasema autolle ja hetken harkitsin tulomatkan suolojen ja likaisuuden pesemistä pois auton katteesta. Mutta kun aika pian – ainakin universumin iän mittakaavassa – palaamme takaisin kotiin, niin jätin pesun tekemättä.

Aurinko paistoi ja lämpötila nousi hiljalleen aamun kymmenestä asteesta kohti kesäisiä lukemia. Ensimmäinen pysähdys tankkaamisen jälkeen tapahtui, kun näimme tien varressa roomalaisen pitkän kiviaidan. Pakko siitä oli ottaa kuva ja selvitellä, mikä se oikein oli. Aidan portissa oli tarra, jossa ilmoitettiin, että jos tästä tulet yli, niin golf-kentän vartijat hoitavat lopun. Se siitä Rooman valtakunnasta!

Saavuimme Murcian kaupunkiin. Se on alueen isoin kylä,
noin puoli miljoonaa asukasta, suurempi löytyy Valenciasta parin sadan kilometrin päästä. Emme menneet kaupunkiin, vaan ajoimme Murcian eteläpuolella olevalle vuorelle. Kipusimme kapeaa tietä puolen kilometrin korkeuteen. Erona alppien teille on se, että täällä ei ole rotkon reunalla kaiteita, mutta siellä täällä kasvaa sentään jotain männyn sukuista puuta. Onneksi liikenne oli vähäistä ja homma hoitui kieli keskellä suuta ja auto keskellä tietä.

Löysimme itsemme hienolta levähdysalueelta, josta oli muhkeat näköalat vuorelle, jonka nimi oli Cresta del Gallo. Melko jylhä kivimuodostelma. Vietimme siellä pikku pi
cnicin ja jatkoimme matkaa. Olin suunnitellut, että ajamme vuoren rinnettä eteenpäin, mutta se ei onnistunut, kun puomi esti kulun. Googlen kuvausryhmä oli kyllä päässyt eteenpäin!
Palasimme takaisin Murciaan ja laitakaupungin kujia pitkin löysimme tielle, jota pitkin suunnitelmamme mukaan piti ajaa kotiin. 

Karun alueen läpi kuljettuamme vuoren eteläpuolella oli taas kasvillisuutta. Tähän aikaan aloittelevat mantelipuut kukintaansa. Ne ovat todella kauniita, kun ne pääsevät täyteen kukkaan ja laajat tarhat punertavat silmän kantamattomiin. Täällä näimme hieman, miltä kuukauden päästä mantelilehdoissa näyttää.

Golf-kentän aita

Viikon takaisen myrskyn tuoma lumipeite

Murcia

Gallo

MantelipuuEi kommentteja:

Lähetä kommentti