perjantai 3. tammikuuta 2020

Matkalukemiset


Kun olemme täällä ikään kuin lomamatkalla, niin olen raahannut mukaani hyvin kevyttä kirjallisuutta. Raahaaminen tässä yhteydessä on hyvin kuvannollinen sana, kirjat kun ovat e-kirjoja. Bitit eivät mahdottomia paina tabletin syövereissä.

Ensimmäinen kirja oli Jukka Viikilän
Suomalainen vuosi. Ne olivat sellaisia alle sivun mittaisia pakinoita suomalaisesta hulluudesta. Niitä kun luki muutaman ennen nukkumaan menoa, niin johan tuli uni.

Seuraavaksi tuli sitten jo aika paljon painavampaa tekstiä. Nimittäin Stephen Hawkingin
Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin. Hawking osaa Esko Valtaojan tavoin kertoa yksinkertaisesti ja kiinnostavasti tavalliselle kengänkuluttajalle asioista, joista hän ei järjellään pysty läheskään kaikkea ymmärtämään. Siis lukija, ei Hawking. Mutta mielenkiintoisesti, välillä piti vastahakoisesti luopua lukemisesta, kun Nukkumatti kehotteli katselemaan eläviä kuvia alitajunnan kautta.

Nyt on jo vuorossa taas kevyempää kamaa.
Kari Hotakaisen kertomut Kimistä. Kirja on nimeltään Den okände Kimi Räikkönen. Sain tämän ilmaiseksi Elisa-kirjalta. Ja valitsin ruotsinkielisen painoksen. Olen huomannut, että uutta kieltä, espanjaa, en opi. On siis parempi tuhlata ruutiansa vanhan jo opitun kielen vahvistamiseen. Ruotsia kun tarvitsee aina välillä kesäkunnassamme Nauvossa. Ja siellä Alkossa käydessäni puhun aina ruotsia. He palvelevat paljon paremmin huonoa ruotsia puhuvaa suomalaista kuin suomea höpöttävää äijää.

Sitten kun Kimi on luettu hiirenkorville tabletissa odottaa Jari Tervon
Aamen. Se onkin sellainen tiiliskivi, että loma taitaa loppua ennen kuin kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti