torstai 21. tammikuuta 2021

Valta turmelee

Koko läntinen demokraattinen maailma ja puolet amerikkalaisista huokasivat helpotuksesta, kun presidentti vaihtui USA:ssa.

Narsisti ja varmaan monella muullakin tavalla henkisesti sairas Donald Trump lähti ja tilalle astui normaalisti ajatteleva ja toimiva ihminen.

Ainoat yllätykset minulle vallan vaihdossa tapahtui, kun Trump ei armahtanut itseään kaikista teoista ja syytteistä mitä hän on nelivuotiskaudellaan tehnyt. Ja se, että hän ei räjäyttänyt yhtään atomipommia läksiäistensä kunniaksi. Tosin jälkimmäistä hän ei kait enää olisi pystynyt tekemään – häneltä oli hyvissä ajoin otettu pois valta käyttää atomiaseita. 

Ja ilmeisesti myös itsensä armahtaminen olisi kariutunut maan perustuslain mukaan, vaikka sitä ei siellä suoraan sanottukaan. Perustuslain tekijät olisivat toki kirjanneet asian hyvin yksiselitteisesti, jos heille olisi tullut mieleen, että Trumpin kaltainen miehen kuvake milloinkaan voitaisiin valita maan presidentiksi.

Lähtiessään Trump lähetti terveisiä, että hän palaa vielä. Minäkin toivon, että hän palaa pikaisesti – Helvetin tulessa.

Kaikkihan me tiedämme, että valta pilaa hyvänkin miehen. No, Trump oli kyllä pilalla jo ennen tuloaan presidentiksi.

Olen ollut havaitsevinani, että valta alkaa pilata meidän nuorta, kaunista, edustavaa ja itsepäistä pääministeriämme. 

Hän on jo monta kertaa tallannut Niinistöä lokaan. Ja nyt talven koittaessa lumeen.
Sanna-tyttönen kiirehti tuomitsemaan Putinin Navalnyn vangitsemisesta ennen presidenttiämme. Pressalle kun kuuluu ulkopolitiikan johtaminen yhdessä hallituksen kanssa, niin ulostulo asiassa olisi hyvien tapojen mukaan kuulunut pressalle. Nuorisolle hyvät tavat eivät kuitenkaan ole itsestään selvyys.

Viisimiljoonaisen kansan pääministerin kannanotto Putinille on kuin hyttysen surinaa.
Mutta ministerillä oli kiire saada ininänsä kuulumaan maailmalle ennen muita suomalaisia päättäjiä. Lieneekö tyttöselle tullut liikaa valtaa liian nuorena. 

Ja ehkä siellä taustalla on hieman samat ongelmat egon kanssa kuin Trumpillakin. Tulevaisuus näyttää ja historia tuomitsee…

Tietojeni mukaan tämän kuvan julkaiseminen ei tarvitse copyright oikeuksia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti