perjantai 15. tammikuuta 2021

Ex-pääministeriä mukiloimassa

Tänään oli pakkasta niin paljon, että ulkoilut jäivät hyvin virtuaalisiksi.

Oli siis aikaa selata nettiä. Ja sieltähän löytyi Ilta-Sanomien sivuilta videonpätkä suojatien ylityksestä.

Edellistä edellinen (älkää unohtako sitä ammattiyhdistysmies Rinnettä, joka käväisi myös pääministerin tuolilla) pääministerimme Juha Sipilä (kesk., lestad.) on kertonut, että hänen kimppuunsa käytiin suojatiellä lähellä eduskuntataloa. Että oli oikein nyrkillä isketty, oli kansanedustajan ilmoitus. Eikä sitä ole sopivaa epäillä, kun kyseessä on tolkun mies ja uskovainen. 

Minä siis tutkin tämän pahoinpitelyvideon ja lausun nyt oman näkemykseni tapauksesta. Video oli kaukaa otettu eikä siinä ollut ääntä, joten jouduin vahvan mielikuvitukseni avustuksella kuuntelemaan mitä siellä oikein tapahtui. Kyseessä on siis hyvin subjektiivinen näkemys asiasta. Eikä välttämättä ainoa oikea. Mutta puhun nyt ja aina niin totta kuin osaan (kuten eräs toinen kepulainen ex-pääministeri on sanonut).

Sipilä seisoi suojatien edessä odottaen, että valo vaihtuu hänelle vihreäksi. Toiselta puolen katua suojatietä lähestyi miespuolinen henkilö, joka ylitti kadun reippaasti päin punaisia valoja.
Kun tämä pikkurikollinen pääsi kadun yli, niin Sipilä ex-pääministerin auktoriteetilla ja lujan pohjoisen kansan edustajana lausui pari valittua sanaa liikennerikkeen tekijälle. 

Rikkuri totesi Sipilälle, että sinähän olet kansanedustaja etkä poliisi, joten pidä sinä turpasi kiinni. Sipilä kommentoi kommenttia (ei siinä kiihdyksissään muistanut poliitikon vakiolausetta ”no comment”) voimakkaasti ja siinä tehtiin pientä ylävartalotaklausta – mutta ihan sääntöjen puitteissa. 

Rikkuri hermostui tästä ja lähti Sipilän perään, kun tämä ylitti suojatietä vihreiden palaessa. Suunsoitto jatkui ja nähdäkseni rikkuri antoi pikkuisen poikittaista mailaa Sipilälle, ehkä kahden minuutin jäähyn olisin siitä antanut.
Hanskoja ei kehään heitetty eikä mielestäni paljaalla nyrkillä vastustajaa mukiloitu, ei puolin eikä toisin.

Jälkikäteen tuomarineuvosto päätti antaa Sipilälle pienen käytösrangaistuksen väkivaltaisuuden liioittelusta. Rikkurille mätkäistiin kahden ottelun pelikielto ja sakko punaisten valojen huomioimatta jättämisestä.
.
UGH, olen puhunut. Ja Valko-Venäjällä ei sitten pelata MM-jääkiekkoa.

Kun löysin vapaasti julkaistavan kuvan Sipilästä, niin laitan sen tähän tuon alla olevan 
tunnetun karikatyyritaiteilijan luomuksen lisäksi!Copyright il


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti