keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Ruokaongelmia !!! ???


Meillä on ongelma.

Ulla ei tuon MS-tautinsa takia pysty syömään kuin harvoja ja valittuja ruokalajeja. Ja puoliksi pohjalaiselle ruokahan on sellaista, missä on lihaa.
Salaatit ja vihannekset eivät ole ihmisen ruokaa. Ne on tarkoitettu karjalle, joka jalostaa niistä ihmiselle sopivaa nautittavaa.
Ja vaimolle nykyään sopiva liha on lammas. Tai maksa. 

Naudan pihviä, porsasta ja kanaa saa kaikista ruokapaikoista, mutta ne eivät käy, eivät kertakaikkiaan käy meidän emännälle.
No, sitten on vielä tämä skandinaavinen ongelma. Meillä ruoka-aika on siinä neljän viiden huitteissa. Kunnon ravintolat ovat silloin täällä päin kiinni, viettävät siestaa.

Ruotsalaiset kyllä pitävät keittiöt toiminnassa siihenkin aikaan, mutta ne on jo
niin nähty.
Tänään vaimo vietti tunnin netissä ja löysi sieltä sopivan ravintolan vähän kauempaa. Kysyi sopiiko se myös minulle. Sanoin, että sehän on sama, ajaako ravintolaan kilometrin vai kymmenen. Eukko tarkisti vielä netistä, että ravintola on auki. Kertoivat sulkevansa puolen yön aikoihin. Ajoimme paikalle. Kaikki luukut olivat suljettuja, ovi oli kiinni eikä mitään ilmoitusta. Sulkevat siis paikan puolilta öin, mutta eivät kertoneet netissä minä vuonna. Eivätkä sitä, minä vuonna avaavat. 

Tämä ei meitä kyllä isommin hämmästyttänyt – espanjalaiset käyttävät firmansa nettisivuja vallan vapaamielisesti, suomalaisen ajattelumaailman mukaan vajaamielisesti.
Ajoimme siis tuttuun ruotsalaispaikka
an aterioimaan. 

Minä olin siinä vaiheessa jo melkein hypotermian vaiheilla. Olin aamulla suunnistanut ja sen jälkeen ruokailut olivat olleet heikkoja. Terassilla ruokaa tilatessa oli pakko ottaa ensi hätään yksi akvaviitti laittamaan koneisto käyntiin ja lämpimäksi. Kylla se siitä sitten alkoi hymy irrota…

Ja päivän kartta myös liitteeksi:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti