tiistai 11. helmikuuta 2020

Palmupuisto ja Elx


Tänään saimme vihdoinkin aikaiseksi käydä Elxissä palmupuistossa. Elx on kaksikielinen kaupunki, vähän niin kuin Turku. Espanjaksi kaupunki on Elche ja paikallisella kielellä valenciaksi se on Elx. Kun olemme vieraina Costa Blancalla, niin käytämme tietysti paikallista kieltä valenciaa.

Tämä puisto, nimeltään Huerto del Cura, on tunnettu palmuistaan. Siellä kasvaa niitä satoja eri lajikkeita kaikkialta maapallolta.
Itse Elxin kaupungissa on kymmeniä tuhansia palmuja, eniten koko Euroopassa yhdellä paikkakunnalla.

Puutarhan näyttävin palmu on seitsenhaarainen puu keskeisellä paikalla. Sillä on komealta kalskahtava nimi, Palmeral Imperial. Ymmärtääkseni nimi on peräisin siitä, että Itävallan suosittu kuningatar ”Sissi” oli paikalla, kun puu istutettiin v
uonna 1894. Puussa on yksi juurirunko ja siitä haarautuu symmetrisesti seitsemän haaraa. Voisihan sitä kutsua myös Otavaksi tai Jukolaksi!

Mutta palmut ovat palmuja, siellä oli runsaasti myös muuta katsottavaa. Runsas linnusto käyskenteli siellä vapaana ihmisten joukossa. Hienot riikinkukot ja mandariinisorsat pistivät eniten silmään. Linnut nähdessäni huomasin, että kamerani oli jäänyt autoon ja oli pakko tyytyä ikuistamaan näm
ä kännykällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti