perjantai 21. helmikuuta 2020

Perjantai


Viikko alkaa vajota kohti sunnuntaita ja omat ajatukset ovat jo seuraavissa tapahtumissa. Joten omille ajatuksille ei enää ole kykyä eikä voimia. 

Siis pitää siteerata perusinsinööriä ja muita kirjoitustyötä tekeviä.
Tässä näitä muitten tekstejä (kursiivilla):

Kannattaa muistaa vanha viisaus: ”Onnistuneeseen hyppyyn lentokoneesta ei tarvita laskuvarjoa, sitä tarvitsee vain, jos aikoo hypätä toisenkin kerran”.

Jos amerikkalaisten yritysten yleinen whistleblowing-käytäntö olisi yrityksissä ja urheilussa omaksuttu ajoissa, olisivat organisaatiot itse korjanneet virheensä. Nyt ne riepotellaan julkisuuden ja oikeudenkäyntien kautta.

Kesätyöpaikassa vanha mestari opetti: ”Poika, et koskaan saa sekoittaa tuoremehuun vettä. Meidän tunnuslauseemme on, että aitoihin aineisiin ei lisätä katevettä. Sinun on kaadettava vesi pohjalle ja vasta sitten lisäät aidon aineen. Näin emme valehtele”. Näin jenkit menettelevät edelleen, ylintä johtoa myöten. 

Totuudenpuhujat saavat monoa, koska totuuden muokkaaminen on kansalaishyve.

Amerikkalainen johtaja on kuin puolisoni, joka ottaa olohuoneesta kaukosäätimen mukaansa käydessään keittiössä. Kukaan ei saa edes vilkuilla, mitä muuta olisi tarjolla pomon poissa ollessa. 

Pidän enemmän suomalaisista vanhoista vuorineuvoksista, vaikka meidän eläkkeelle jäänyt alkoi jo olla mennyttä maailmaa. Hänen mielilauseensa oli: ”Vegaani oli intiaanien nimitys huonolle metsästäjälle”. 

Eläkkeelle jäädessään hän kuitenkin antoi seuraavat neuvot: Ymmärrä, että 25-
vuotiaiden ja 65-vuotiaiden maailmat, osaaminen ja arvot ovat erilaisia. Kouluta porukkasi niin, että kaikkien tieto- ja taitotaso vastaavat tulevaisuutta. Pakota yläpää alas, etulinjaan ja asiakasrajapintaan, missä tieto on. Yksinkertaista asiat ja opi joustavaksi kuin basaarikauppias.

Ja lopuksi suora lainaus Helsingin Sanomista:
Krista Pärmäkoskella ongelmia juomisen kanssa, oli maalissa talutuskunnossa. ”En muista siitä mitään.”

Olkaa te varovaisia viikonloppuna juomisen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti