lauantai 15. helmikuuta 2020

Tuttuja rannassaEilen piti palautella alkuviikon rymistelystä metsässä. Kävin juoksemassa aamulla seitsemän kilometriä rauhalliseen tahtiin. Paluumatkalla minut sai kiinni kovakuntoinen naisjuoksija, ohimennessään huikkasi: moi Ilkka. Hän oli Heli Lehtinen, yksi Suomen parhaista ultrajuoksijoista. Heli asuu Lähellä meitä Kaarinan puolella, mutta harvemmin häntä olen siellä lenkillä nähnyt. Mutta täällä heti, hän kertoi, että oli tullut tiistaina Torreviejaan.

Sitten Ullan piti päästä vielä kerran perjantaimarkkinoille, joten autokuski teki työtä käskettyä.

Iltapäivällä varasin meille perjantai pöydän ravintolasta Svensken på hörnet. Taisi olla jo neljäs kerta kun tähän ravintolaan menimme perjantailounaalle. Kolmen ruokalajin ateria kustantaa täällä 12,50 euroa. Hintaan sisältyy ruokajuoma.

Opimme ruotsalaisilta, että täällä pitää ottaa alkupalaksi Sill och Nubbe. Se on hyvin yksinkertainen annos. Yksi keitetty peruna, pari sillin palaa, hiukan sipulia, smetanaa ja pikku lasi akvaviittia.

Pääruuaksi voi valita kalaa, kanaa tai naudan pihviä.
Jälkiruoka vaihtoehdot ovat Talon kahvi (Irish Coffee) tai kakunpala. Autonkuljettajan on mietittävä, voiko jälkiruuaksi ottaa sen kahvin vaiko ei!

Tänään aamulenkki kasvoi kympin mittaiseksi. Heliä en nähnyt, mutta suunnistuskaverini Kauko tuli pyörällä vastaan. Hän oli menossa pelaamaan lentopalloa.

Muuten päivä meni rauhallisesti. Teimme itse tänään ruuan ja istuskelimme parvekkeella aurinkoa ihailemassa.

Sill & Nubbe:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti