torstai 23. huhtikuuta 2020

Hybridistrategian aikaan


Eilen illalla ilmestyi taas ekstrovertti pääministerimme julkisuuteen kertomaan tilanteesta. Kuuntelin puhetta radiosta, kun meillä ei täällä mökillä ole televisiota. 

Edelleen puhe oli selkeää, vain hieman liiallinen kiire häiristi esiintymistä. Mutta kun on paljon puhuttavaa, pitää pitää iso vaihde silmässä.
Mitään varsinaista asiaa ei hänellä taaskaan ollut, mutta kun on mahdollista käyttää tiedotuskanavien ohjelma-aikaa, niin sinne vaan, kun siitä tykkää.

Pääministeri on käynyt jossakin välissä esiintymiskoulussa, hän oppinut lausumaan sanan virus yhdellä iillä. Kun muuten puhe alkaa olla kuosissa, niin voisi vielä rauhoittaa sen verran, että kiinnittäisi huomiota näiden kahden peräkkäisen vokaalin lausumiseen. Sitä sanotaan kirjakielessä huono eikä huano, tieto eikä tiato. Ei edes Tampereella.

Sitten hän lanseerasi uuden termin hybridistrategia. Sehän on niin selvää suomea että.
Hybridiähän käytetään autoissa laajasti, joten se on tullut tutuksi. Alkuperäinen merkitys on ollut sekasotkuisessa sikiämisessä. Eläimillä muulin ja aasin liitto, ihmisillä erisäätyinen tai -rotuinen lisääntyminen. Suomeksi sekasikiö.

Joten olemme siirtyneet sekasikiöiseen asioiden hoitoon. Siltä hallituksen toiminta on paikoin tuntunutkin.
Herran haltuun!
Vai pitäiskö tässä tilanteessa sanoa: rouvan haltuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti