perjantai 3. huhtikuuta 2020

Voiko Suomi mennä konkurssiin?


Kansanedustaja Juhana Vartiainen tviittaa, että valtion menot ovat meidän kaikkien menoja. Ja muistuttaa, että valtio olemme me. Kun valtio maksaa, sinä maksat. Ja sinä. Ja sinä. Ja sinä myös. Ja sinäkin siellä, Vartiainen tviittaa.

Hän jatkaa toisessa tviitissään, että vaikka ihminen olisikin pienituloinen tai eläisi tulonsiirtojen varassa, maksaa hän silti heikompina terveys- ja koulutuspalveluina, kalliimpina palveluksina, heikompana sosiaaliturvana ja tiukempina julkisen työnantajan työehtoina.

Vaikea päästä pakoon, ei ole niin että ”muut” hoitaa, Juhana Vartiainen toteaa.
SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta vastaa Vartiaiselle olevansa samaa mieltä. Tukien pyytäminen itselle on helpompaa, koska vaikka tuki olisi kansantalouden kannalta tarpeeton, niin se jää silti itselleen. Sen sijaan tuista päättävät ovat vaikeassa paikassa, koska isoja päätöksiä on pakko tehdä nopeasti, Kaukoranta toteaa.

Joka tapauksessa Suomen valtio joutuu ottamaan monen monta miljardia lisävelkaa, jotta tästä koronahelvetistä päästään nousuun. Ja se velka meidän on maksettava takaisin, tavalla tai toisella myös meidän eläkeläisten. Se tarkoittaa, että eläkkeiden ostovoima tulee alentumaan dramaattisesti. Hyi hemmetti tätä tulevaisuutta!

Poliitikkojen on päätettävä miten nämä miljardit jaetaan. Ja kun poliitikot tiedetään, niin omille sidosryhmille ne isoimmat summat menevät. Oikeudenmukaisuus tulee olemaan varsin kaukana. Hyi hemmetti tätä tulevaisuutta!

Mutta koko maapallo on samassa veneessä. Jokainen maa joutuu ottamaan velkaa mielettömiä summia. Herää kysymys mistä ne rahat otetaan. Vai onko niin, että se on sitä virtuaalivaluuttaa, jota ei tarvitse ottaa mistään. Hyi hemmetti tätä tulevaisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti