perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pitkä perjantai


Kun en ole harras kristitty, niin minulle ei tämä perjantai ole sen pitempi kuin muutkaan. Tosin näin kohti kesää mentäessä tämä perjantai on kyllä pidempi kuin viikko sitten.

Juutalaisten Kalevalan mukaan Jeesus naulattiin ristiin juuri näin Pääsiäisperjantaina.
En nyt tarkkaan muista, mistä Jeesus sai tuomionsa – olisiko ollut kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Onhan rahanvaihtajatkin jonkinasteinen kansanryhmä?

Tuomiost
aan hän tuskin sai valittaa hoviin. Korkeimpaan Jeesus otti yhteyttä tuomionsa jälkeen ristillä riippuessaan. Hän pyysi korkeimman antavan anteeksi tuomitsijoilleen – sanoi, etteivät he tiedä mitä tekevät.

Tuolla perusteella voisi antaa myös anteeksi
Suomen hallitukselle ja parlamentille.
Kuten myös Turun kaupungin virkamiehille ja hallinnolle.
Hekään eivät oikein tahdo tietää mitään siitä, mihin
heidän nahkapäätöksensä johtavat.
Siis välillisesti. Välitön seuraus on aina verojen korotus. Ja kansan purnaus. Kyllä kansa tietää, tiesi jo Veikko Vennamo aikanaan.

Muuten tämä arkinen karanteeni sujuu meikäläiseltä aika tavalla samoin kuin aika ennen karanteenia.
Kun herään lueskelen, vartin verran netistä tärkeimmät uutiset. Sen jälkeen harrastan e-urheilua hetken jos toisenkin. Sitten kun kankku
alkaa puutua, käyn hakemassa Turun Sanomat. Sitä lueskelen lautasellisen kaurapuuroa syöden. Keitän puuron mikrossa, valmistumisaika on 2 min 15 s. Juon ensin lasillisen kylmää vettä ja toisen lasin C-vitamiinin kanssa. Tässä yhteydessä nautin myös kourallisen hivenaineita ja erilaisia vitamiineja. Joka kolmas päivä otan myös lääkärin määräämän Imodium-pillerin.

Aamupalan jälkeen menen joko kävelemään tai lenkille.
Aamukahvin juon vasta, kun Ulla herää. Yleensä ennen puolta päivää.

Loppupäivä kuluu sitten hitaasti armaassa joutilaisuudessa. Luen uutisia netistä, teen sudokuja, pelaan pasianssia tietokoneella, luen kirjaa jne.
Joskus, äärimmäisen harvoin, teen myös jotain tuottavaa työtä huushollin eteen. Teen ruokaa, pihatöitä, siivoan, pesen pyykkiä ja sen sellaista.
En seurustele telkkarin kanssa.

Nukkumaan menen siinä hieman ennen yhtätoista. Sitten kun on ollut oikein rasittava päivä, niin saatan joutua odottamaan unen tuloa jopa viitisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti